Aloë Vera, het natuurlijke alternatief

Wonder of weldaad?

Aloë vera. Geen natuurlijk extract is zo populair. Van cosmetica tot toiletpapier en van afwasmiddelen tot drankjes, het ‘wondermiddel’ aloë vera lijkt tegenwoordig wel overal in te zitten.

Het bedrijf waarmee wij o.a. samenwerken, genaamd Forever Living Products, garandeert u dat pure aloë vera gel het belangrijkste bestanddeel is in al haar producten, zodat u optimaal kunt profiteren van de positieve effecten op uw gezondheid en welzijn. Voor een goed inzicht in de herkomst, de werking en de toepassingen van dit natuurproduct, maken wij u wegwijs in de weldadige wereld van aloë vera.

 

Wat is aloë vera eigenlijk?

Aloë vera wordt ook wel ‘wonderplant’, ‘natuurlijke genezer’ en ‘brandwondenplant’ genoemd. Hoewel er meer dan 300 soorten aloë bestaan, is de Aloë Vera Barbadensis, bekend als aloë vera, de krachtigste. Aloë vera bevat veel stoffen die een gunstige invloed op de gezondheid hebben. De plant, die op een cactus lijkt, is lid van de leliefamilie. Deze familie omvat ongeveer 3.700 soorten bloeiende planten, waaronder de knoflook, de ui en de asperge. Na vier jaar is de plant volwassen en kan de inhoud van haar bladeren, een mix van gel en sap, worden geoogst en gebotteld voor het eindproduct.

Historie

Aloë vera was bekend in de beschavingen van de Oude Grieken, de Romeinen, de Babyloniërs, de Indiërs en de Chinezen. AI duizenden jaren wordt de plant gebruikt vanwege haar weldadige werking. Een legende suggereert dat Alexander de Grote werd overgehaald om het eiland Socotra in de Indische Oceaan te veroveren, om grote hoeveelheden aloë vera te verzamelen voor zijn gewonde soldaten. In 1964 stelde dr. Bill Coats, een apotheker uit Dallas in de Amerikaanse staat Texas, zich als doel de voordelen van aloë vera aan de wereld kenbaar te maken. Vier jaar later had hij een stabilisatieproces ontwikkeld dat de gel behoedt voor de schadelijke effecten van oxidatie. Coats wijdde zich aan het ontrafelen van de biologische samenstelling van de plant en bereikte waar nog niemand in was geslaagd: het aan de plant onttrekken en op natuurlijke wijze stabiliseren van de gel, waarbij de kracht en heilzame eigenschappen van aloë vera bewaard blijven. Het stabilisatieproces van dr. Coats is gepatenteerd en is eigendom van Forever Living Products International (Aloe Vera of America).

De voordelen van aloë vera

Aloë vera is rijk aan voedingsstoffen waarvan de gezamenlijke werking en balans een krachtiger effect produceren dan waneer de stoffen apart gebruikt worden. De stoffen versterken elkaars effect. Dit proces heet synergie. De plant bezit eigenschappen die o.a. de weerstand verhogen, het immuunsysteem ondersteunen, de stofwisseling stimuleren, stressgevoeligheid verminderen en de nachtrust bevorderen. Om baat te hebben bij de rijke voedingsstoffen van aloë vera, kan men de gel drinken of op de huid aanbrengen. Gecombineerd met andere ingrediënten of producten zoals crème en lotion, zal de conditie van de huid merkbaar verbeteren.

Waarom is de aloë vera gel zo bijzonder?

Aloë vera gel bevat meer dan 75 bekende stoffen die in verschillende groepen kunnen worden ingedeeld:

Vitaminen: Aloë vera bevat een grote hoeveelheid vitaminen. De belangrijkste zijn de antioxidanten C, E en Bèta Caroteen, de voorganger van vitamine A. Ook vitamine B12 komt in de plant voor. Door een tekort aan deze vitamines kunnen gebreksziekten ontstaan.

Mineralen: Aloë vera gel bevat onder meer de mineralen magnesium, zink, koper, chroom, calcium, natrium, ijzer, mangaan en kalium. Mineralen ondersteunen de werking van vitamines en spelen een belangrijke rol bij o.a. het zuurstoftransport in het bloed, het herstel van weefsels, het functioneren van zenuwen en de energiehuishouding. Aminozuren: Aminozuren zijn de bouwstenen van proteïne. Het menselijk lichaam heeft 20 aminozuren nodig om gezond te blijven. Aloë Vera Gel voorziet in 18 van de 20 aminozuren. Belangrijker nog, het voorziet in 7 van de 8 aminozuren die niet door het lichaam zelf geproduceerd kunnen worden.

Suikers: Tot de suikers in de gel behoort de lange ketting polysacchariden die het immuunsysteem stimuleren en de weerstand verhogen.

Enzymen: Dit zijn lipasen en proteasen die het voedsel afbreken en de spijsvertering bevorderen, eveneens zinvolle bestandsdelen van de gel.

Andere belangrijke werkzame stoffen zijn: plantaardige sterolen, lignine, saponen, antroquinonen en choline salisylaat.

8 Uitstekende redenen waarom aloë vera zo goed voor u is!

Stelt u zich eens voor dat u een aloë vera blad opensnijdt en de gel direct consumeert. Aloe Vera Gel is het meest verkochte product van Forever en heeft het hoogste percentage (meer dan 90%) gestabiliseerde aloë vera. Aloë vera, geen natuurlijk extract is zo populair. Van cosmetica tot toiletpapier en van afwasmiddel tot beddengoed,het lijkt overal in te zitten. Aloë vera kan echter alleen zijn werk doen als je er voldoende van gebruikt. Bij Forever garanderen ze dat pure aloë vera gel het belangrijkste bestanddeel is in vrijwel al onze aloë vera producten zodat je optimaal profiteert van de positieve effecten op je gezondheid en welzijn. Niet voor niets bevat onze Aloe Vera Gel gezondheidsdrank 90% pure aloë vera en onze Aloe Vera Gelly crème 85% pure aloë vera! In feite wordt de aloë vera zoals die in de bladeren van de plant voorkomt gebruikt. Puurder vind je het nergens! Wereldwijd drinken miljoenen mensen dagelijks Aloe Vera Gel en ervaren de vele voordelen hiervan.

1. Een gezonde spijsvertering

2. Positief effect op de darmflora

3. Mooiere huid

4. Stimulatie van celgroei

5. Betere weerstand

6. Rijk aan mineralen

7. Een goede bron van vitaminen

8. De ideale mix voor een goede gezondheid!

Het ene aloë vera product is het andere niet

Veel producten die op de markt beschikbaar zijn, maken gebruik van de goede naam die aloë vera heeft. De hoeveelheid aloë vera in deze producten is meestal te laag om echt effect te hebben. Let daarom altijd op het percentage aloë vera in de producten, deze staat vermeld op de verpakking. Producten van Forever Living Products bevatten een hoog percentage aloë vera zodat de gunstige invloed op gezondheid optimaal is. Forever Living Products beheert het hele productieproces, van plant tot eindproduct, en kan hierdoor een hoogwaardige kwaliteit garanderen. Voor een optimale invloed op gezondheid en energie.

Voor meer informatie over aloë vera en de producten van Forever Living Products kunt u contact opnemen met ons. Wij helpen u graag een goede gezondheid te krijgen en te behouden!