Héérlijk hè, dat eerste lentezonnetje tussen de regenbuien door! Dat beloofd wat voor onze Nederlandse zomer. Ik kijk er naar uit! Bij de mens begint het te kriebelen… wellicht een grote schoonmaak en het huis en vast de tuin klaar maken voor de mooie warme dagen die gaan komen. Tijd om de deuren en ramen naar de lente open te zetten en de frisse lentelucht binnen te laten. Heerlijk! 
Een stralende gezondheid en natuurlijke schoonheid zijn gewoon een kwestie van je energiekanalen schoon en helder houden. Het voorjaar is de perfecte tijd om uzelf mee te nemen op een bijzondere reis en te beginnen met ontgiften.
 
U houdt een lenteschoonmaak in uw huis, maar waarom dan niet hetzelfde doen voor uw lichaam? Haal uw lichaam uit de winterslaap. We zijn afhankelijk van ons lichaam om zo veel voor ons te doen, maar ons lichaam hangt weer van ons af om er goed voor te zorgen. Als u zich wat overbelast voelde of minder schitterend dan u wel zou willen, dan is het tijd voor een lentereiniging die u opnieuw een gezonde gloed zal geven. Af en toe is het tijd om ons lichaam eens een flinke opknapbeurt te geven. Van binnen! Schoon van binnen is fit van buiten! Steun om wat af te vallen is voor velen ook welkom en geeft ons een beter gevoel en meer energie!
Ons vermogen om te ontgiften kan een belangrijke factor zijn voor onze algemene gezondheid en schoonheid.
Een detox kan helpen om:

  • uw energie en vitaliteit te verhogen
  • extra gewicht te verliezen
  • uw eetlust en hongergevoel bij te stellen en uw maag te doen krimpen
  • er jonger en fitter uit te zien
  • uw cellen te verjongen en uw lichaam, geest en ziel te ‘verjeugdigen’
  • vochtophopingen, dat opgeblazen gevoel en pijn te verminderen
  • uw natuurlijke vreugde voor het leven terug te vinden
  • verlost te zijn van allerlei vervelende kwaaltjes
  • een gezondere huid te hebben
  • uw concentratie en afweersysteem te verbeteren

Een goede gezondheid begint letterlijk bij de basis: gezonde, schone darmen. Want wie zijn overbelaste systeem af en toe grondig reinigt van gifstoffen, voelt zich frisser, beter, opgeruimder, energieker en fitter. En dat straalt u dan ook uit! Hoewel ons lichaam automatisch dagelijks ontgift, kan dit natuurlijk proces van tijd tot tijd een beetje hulp goed gebruiken. Een detoxprogramma is een benadering die bepaalde voedingsmiddelen gedurende een bepaalde periode uitsluit uit een dieet, terwijl de inname van specifieke voedingsmiddelen, kruiden of supplementen verhoogd wordt om te voeden. 
Laat voedingsmiddelen met chemische bewaarmiddelen, zout, suiker, ranzige vetten (zoals gefrituurd voedsel) staan en voeg veel rauwe plantaardige voedingsmiddelen toe die hydraterend en voedend zijn en uw spijsvertering rust geven. Met deze wijzigingen in uw dieet zult u al snel een energieker gevoel krijgen!
Een regelmatige stoelgang wil echter nog niet zeggen dat iemands darmen schoon zijn. Onze darmen bevatten darmvlokken (villi) waartussen etensresten en gifstoffen(!) blijven plakken. Deze resten kunnen bacteriën veroorzaken, waar weer ziektes en (huid)kwalen uit voort kunnen komen.
Door op een natuurlijke wijze met aloë vera te vasten worden de darmen op een verantwoorde, natuurlijke en rustige wijze schoon gespoeld. Een clysma kan toch te heftig zijn soms, gezien ook de darmflora beschadigd kan raken. Bovendien slibben de darmen weer dicht daarna en krijgt u niet de extra voeding van de aloë vera. 
Door bv. 9 dagen te vasten reinigt u de darmen goed. In principe is dit een vrij korte periode, maar met behulp van aloë vera drank kan de reiniging sneller dan normaal worden uitgevoerd, gezien aloë vera ontgiftend werkt. Aloë vera is o.a. ook: weerstandopbouwend, ontstekingsremmend, celvernieuwend en één van de rijkste voedingssupplementen uit de natuur. Op deze manier is het vasten goed te combineren met onze dagelijkse werkzaamheden! Bovendien heeft u weinig tot geen last van energieverlies gezien de vele rijke voedingsstoffen in de aloë gelei. Sterker nog, u zult zich energieker voelen.
Ook blijft u daarna minder en bewuster eten, wat afvallen tot gevolg kan hebben en een betere gezondheid en weerstand. Uw spijsverteringsstelsel is geoptimaliseerd; dit is nodig om af te vallen! Alle maatregelen om gewicht te verliezen hebben weinig zin als u geen schone darmen heeft. Heeft u enig overgewicht dan kunt u wat kilo’s verliezen in deze paar dagen.
Door slechts één liter aloë vera drank (berry) te mengen met 3 liter water, heeft u een spoelende drank die u de hele dag door kunt drinken, verdeelt over drie dagen. Andere dranken zijn: kruidenthee, pure sappen van groente en fruit en kruidenbouillon. U voelt zich erna heerlijk, schoon, fit en boordevol energie! U krijgt door de aloë vera veel meer voeding binnen, dan dat u normaal zou eten. Wees dus niet bang voor moeheid. Het is géén crashdieet. Ook doet het zeker iets positiefs tussen de oren! Goed voor het lichaam is goed voor de geest.

Laat de lente in u leven!

Hoe laat u deze frisse energie door uw leven stromen? Ik ben benieuwd naar uw tips; u kunt ze hieronder voor me achter laten. Alvast bedankt.

Deel deze blog en stuur het alsjeblieft door aan mensen die u kent die deze informatie graag zullen lezen!

 

Laat uw email adres rechtsboven achter en u ontvangt als eerste alle nieuwtjes voor een gezonde lifestyle.

Op uw gezondheid!