Kwaliteit

Aloe vera: de wonderplant

De plant Aloe Vera is één van de oudste en meest bekende heilzame planten en is door de eeuwen heen gebruikt in verschillende culturen. Van de Oude Grieken en Romeinen tot Babylonische, Indische en Chinese volkeren. Aloe Vera werd ‘De plant van de onsterfelijkheid’ genoemd. Ook Columbus nam het mee op zijn overzeese reizen voor zijn zeelieden ter voorkoming en behandeling van alledaagse ongemakken.

Werkzame stoffen

Hoewel er meer dan 300 soorten Aloe soorten bestaan, is Aloe Barbadensis Miller, beter bekend als ‘Aloe Vera’, de meest krachtige in haar soort. De gel uit de bladeren van Aloe Vera bevat meer dan 200 voedingsstoffen waaronder 20 mineralen, 18 aminozuren en 12 vitaminen. De plant bezit eigenschappen die de stofwisseling stimuleren, de weerstand verhogen, het immuunsysteem ondersteunen, stressgevoeligheid verminderen en een extra energiek gevoel bezorgen.

Patent

In 1968 slaagde men er in Amerika in om de gel aan de plant te onttrekken en deze op natuurlijke wijze te stabiliseren door toevoeging van natuurlijke antioxidanten in de vorm van vitamine C en E. Hierdoor is de gestabiliseerde Aloe Vera gel vijf jaar houdbaar en behoudt deze zijn krachtige werking. Dit unieke stabilisatieproces is gepatenteerd door Forever.

Grootste in bijenproducten

Forever is ook de grootste producent ter wereld van bijenproducten. Dit assortiment van hoogwaardige producten, met door bijen geproduceerde voedingsstoffen, kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het immuunsysteem en een gezonde levensstijl.

Ultramoderne productie

Voor alle Aloe Vera producten gebruikt Forever de biologische, pure, verse en krachtige gestabiliseerde Aloe Vera gel als basisgrondstof. Deze is in hoge concentraties verwerkt, voor een optimaal effect. Omwille van kwaliteit en snelheid te waarborgen heeft Forever ervoor gekozen het gehele productieproces zelf te beheren en te controleren. Van de enorme plantages in Amerika, Mexico en het Caribisch gebied tot het verpakken en verschepen en het distribueren van de producten. In hightech onderzoekslaboratoria wordt met de modernste apparatuur continu gecontroleerd op zuiverheid en kwaliteit. Alle producten van Forever worden geproduceerd onder het zogenoemde ‘Good Manufacturing Practise’. Dit betekent dat de gebouwen, machines en testapparatuur onderworpen zijn aan strikte overheidsregels. De productie is ISO 14001 gecertificeerd en geregistreerd voor het Environmental Management System (Milieuzorg). Ook wordt voldaan aan ISO 9001:2000 standaard voor het Quality Management System. Geen enkel product wordt getest op dieren. Forever loopt daarmee voorop in productiekwaliteit en zorg voor haar omgeving.

Teelt en oogst

Forever bezit plantages in de vruchtbare Rio Grande-vallei in Zuid-Texas (V.S.), Mexico en in de Dominicaanse Republiek. Elke stap in het groeiproces wordt verzorgd door toegewijde experts. Vanaf de kwekerij, waar de jonge scheuten worden geplant en verzorgd, tot de uitgestrekte velden met volwassen Aloe Vera planten, die handmatig worden geoogst. Alleen de volwassen Aloe Vera planten, met de maximale hoeveelheid effectieve gel, worden voor de productie geselecteerd. Omdat de plant zelf zorgt voor afweer tegen ziekten en insecten, worden op de plantages geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Verwerking

De Aloe Vera bladeren worden binnen enkele uren na de oogst verwerkt. De bladeren worden tweemaal gewassen en gespoeld voordat ze zorgvuldig worden gefileerd. Enkele minuten na het fileren wordt het vruchtvlees van het blad (pulp) volgens de gepatenteerde methode gestabiliseerd. Gedurende het hele stabilisatieproces wordt de pulp uiterst zorgvuldig behandeld en verwerkt tot pure gestabiliseerde Aloe Vera gel, die de basis vormt voor alle Aloe Vera producten van Forever. De Amerikaanse Food & Drug Testing Laboratories in New York hebben in een onafhankelijke test Forever’s Aloe Vera Gel vergeleken met de gel uit het blad van een volwassen Aloe Vera Barbadensis (Miller). Daaruit kwamen geen verschillen in samenstelling naar voren. De gestabiliseerde Aloe Vera gel in de Aloe Vera Gel van Forever is gelijk aan wat er in de plant voorkomt. Elk product wordt meerdere keren getest. De gebruiksklare producten worden verzegeld om de optimale levensduur te waarborgen. De verpakking van onze Aloe Vera dranken bestaat uit drie lagen, die het product vers houden en beschermen tegen licht.

100% Tevredenheidsgarantie

Miljoenen mensen gebruiken dagelijks naar volle tevredenheid de hoogwaardige producten van Forever. De hoge productkwaliteit van Forever maakt het mogelijk om op alle producten een 100% tevredenheidsgarantie van dertig dagen te verstrekken. Vraag uw distributeur naar de voorwaarden.

Richtlijnen voor gebruik

De effectiviteit van Aloe Vera is afhankelijk van de individuele gesteldheid van ieder persoon, die onder meer samenhangt met de stofwisseling. De benodigde hoeveelheid van een product kan per persoon verschillen. De hoeveelheden die op deze website worden vermeld, zijn voor veel mensen voldoende gebleken. Indien gewenst, kunnen de hoeveelheden naar behoefte worden aangepast. Vraag uw distributeur voor een persoonlijk advies.

Uniek keurmerk

Forever heeft als eerste bedrijf ter wereld het IASC-certificaat (International Aloe Science Council) verworven, met het recht om het keurmerk van deze organisatie op al haar Aloe Vera producten te gebruiken. Met deze zegel van goedkeuring bewijst Forever dat zij voldoet aan de hoogste standaarden van kwaliteit en puurheid. Forever heeft als enige bedrijf ter wereld alle 7 goedkeuringszegels. Miljoenen mensen wereldwijd gebruiken Aloe Vera producten van Forever, met zeer goede resultaten.