en nieuw jaar, een nieuw begin. De eerste week van januari hoor je de vraag overal om je heen, evenals het opvallend veelgehoorde antwoord: afvallen, gezonder leven en fitter worden. Elk jaar opnieuw staan bovengenoemde voornemens voor vele mensen met stip op 1, om vervolgens dat jaar daarop niet te zijn geweken van zijn plaats. Inmiddels in de maand januari bijna alweer voorbij. Wat is er dan gebeurd met jouw goede voornemens?
Slanker en fitter worden is voor veel mensen niet zo makkelijk.
Zoals iemand laatst zei “Van elke gewoonte en zelfs elke verslaving kan je afkomen, voornamelijk door het niet meer te doen. Maar eten is niet iets waar je mee kan stoppen, dat zal je toch echt de rest van je leven moeten blijven doen”. Daar valt weinig tegen in te brengen… Echter: Succesvolle gewichtsbeheersing is niet simpelweg het volgen van een dieet en minder eten; het is een beslissing. De bewuste keuze fitter te worden.
Het gaat er om je gewoontes –je levensstijl– te wijzigen en dat vol te houden. Je hele mindset moet mee met je beslissing slanker en fitter te worden. Eén van de redenen waarom het goede voornemen zo vaak niet waargemaakt wordt, is dat veel mensen meteen tot actie overgaan en “een dieet gaan volgen” zonder dat ze goed beseffen waar ze aan beginnen. Zonder doordachte beslissing is een dergelijk goed voornemen gedoemd te mislukken.
Forever F.I.T. is anders: “It’s not a diet, it’s a decision!”
Zoek dus niet naar een vaag wonderdieet na de feestdagen en verwacht ook zeker geen wonderen als je niet bereid bent om verder te kijken dan je eetgewoontes. Dat is een teken dat mensen geen beslissing nemen, maar (vaak voor de zoveelste keer) “een dieetje volgen”! Er zijn vele factoren die effect hebben op hoe je je voelt en hoe je er uitziet. Drank bijvoorbeeld. De beslissing om het roer om te gooien betekent ook ’s avonds de ingezette koers aanhouden.
Wist u dat…
Alcoholische dranken relatief veel calorieën bevatten en dat bovenmatig alcoholgebruik zelfs kan leiden tot overgewicht? Alcohol levert maar liefst 7 calorieën per gram. Ter illustratie: dat is meer dan één gram koolhydraten (4 calorieën) of eiwitten (4 calorieën), maar wel minder dan één gram vet (9 calorieën). Een glas bier telt bijvoorbeeld 105 kilocalorieën en een glas rode wijn 82 kilocalorieën. Vergeleken met andere (non-alcoholische) dranken is dat erg veel en dan hebben we het nog niet eens over de calorieën uit de suikers in de diverse alcoholische dranken. Drie glazen bier leveren meer dan 250 kilocalorieën – meer dan 10% van het gemiddelde aantal calorieën per dag voor mannen en meer dan 12% van het gemiddelde aantal calorieën per dag voor vrouwen. Bij mannen wordt dat vooral opgeslagen op de buik. Resulterend in de bekende “bierbuik”. Dat is niet alleen verre van de doorgaans begeerde six-pack, maar brengt ook nog eens de nodige gezondheidsrisico’s met zich mee. Alcohol zorgt er bovendien voor dat je bloedsuikerspiegel daalt waardoor je behoefte krijgt aan koolhydraten. Alcohol kan de eetlust aanwakkeren en door de hapjes bij de borrel loopt het aantal calorieën nog verder op. Dit betekent natuurlijk niet dat je sociale aangelegenheden waar alcohol wordt geschonken compleet zou moeten vermijden, of dat je bij een etentje geen glas wijn mag nuttigen.
Wel is het verstandig om onderstaande tips in acht te nemen:

  • Laat alcohol tijdens de Clean 9 staan. Het past eenvoudig niet bij een cleansing programma
  • Drink daarna met mate en pin jezelf niet vast op een té streng regime en een magische datum waarna alles opeens anders moet. Het is een proces!
  • Schenk je glas half vol. Dit zal helpen om je te beperken tot één of twee drankjes
  • Vermijd hogere calorie mixdrankjes zoals advocaat, margarita’s en andere tropisch klinkende cocktails. Dergelijke suikerhoudende mixdrankjes zou je moeten beschouwen als een vloeibaar dessert
  • Drink op een avond voldoende water om goed gehydrateerd te blijven.

Het draait om bewustwording. Wat doet u nu en wat kan er anders? En dat “anders” – daar kunnen we u goed bij ondersteunen met Forever F.I.T.
Forever F.I.T.
Het Forever F.I.T. programma is een geavanceerd voedings-, reinigings- en afslankprogramma dat is ontwikkeld om u te helpen er beter uit te zien en u beter te voelen. Relatief veel diëten bieden een programma dat je slechts tijdelijk kan volhouden en dat hooguit tijdelijk helpt de gewenste resultaten te behalen, om daarna weer volledig terug te vallen. Het Forever F.I.T. programma is anders en bestaat uit drie eenvoudig te volgen stappen:

  • Foundation – met Clean 9
  • Inspiration – met F.I.T. 1
  • Transformation – met F.I.T. 2


Wat is er dan gebeurd met jouw goede voornemens? Ik lees graag uw reactie hieronder. Alvast bedankt!
Brongegevens: Forever Magazine Januari 2015