De Griekse wijze geneesheer Hippocrates deed 2500 jaar geleden de volgende uitspraak: “Alle ziektes beginnen in de darmen”. Je kunt nog zo gezond eten maar als de voeding niet of nauwelijks wordt opgenomen in de vervuilde darmen heb je er weinig aan. Eerst dienen de darmen gereinigd en ontgift te worden. Pas dan kunnen de voedingstoffen uit ons voedsel goed worden opgenomen.
Een paar leuke weetjes over de darmen:

  • De darmen bepalen voor meer dan 70% ons immuunsysteem.
  • De darmen hebben een zeer grote invloed op de kwaliteit van je huid (rimpels, hydratatie en collageenvorming).
  • Onze darmen worden ook wel ‘het tweede brein’ genoemd. Reden hiervoor is dat het stofje dat voor een groot gedeelte ons humeur bepaald, serotonine, voor 80% zich in het maag-darmkanaal bevindt en maar 2% bevindt zich in de hersenen.

Een goede gezondheid begint bij schone darmen. Ieder mens in Nederland heeft vervuilde darmen. Het gebruik van antibiotica, maagzuurremmers en andere geneesmiddelen die de spijsvertering negatief beïnvloeden, een langdurige periode van stress of verkeerde voedingsgewoonten kunnen de oorzaak zijn van een verstoorde darmflora en een candida infectie. Een candida infectie kan klachten veroorzaken als diarree, buikpijn, ernstige vermoeidheid en verzwakking van het immuunsysteem waardoor vaginale schimmel infecties, psoriasis, luchtwegproblemen en bijholteontstekingen kunnen ontstaan. Door een te lage maagzuurgraad kan onverteerd voedsel in de darm terecht komen waardoor de gezonde darmflora wordt verstoord en schimmels een grotere kans krijgen. Door het gebruik van maagzuurremmers wordt dit enorm bevordert en kunnen meer pathogene stoffen, zoals schimmels en gisten in de darm terecht komen. De maag speelt ook een belangrijke rol bij de opname van bv. vitamine B12. Een gezonde spijsvertering begint bij de productie van voldoende enzymen. Een verstoring van de productie van enzymen heeft gevolgen voor de vertering van koolhydraten, eiwitten en vetten uit ons voedsel. Voedsel intoleranties veroorzaken ontstekingsreacties in de darmen. De werking van de spijsvertering wordt dan ernstig verstoord. Voor een goede ontgifting is het van groot belang om zowel de spijsvertering als de stoelgang te herstellen. Aloë vera harmoniseert, ontgift het spijsverteringskanaal, en ondersteunt de spijsvertering. Aloë is tandpasta voor onze darmen en reinigt deze. Aloë geeft een positieve energie!
Wanneer we het lichaam ontdoen van gifstoffen mogen wij niet vergeten om ook te zorgen voor voldoende bouwstoffen voor het versterken van de immuniteit en de celstofwisseling. Vitaminen, aminozuren, mineralen uit de natuurlijke bron is in dit geval beter dan vitaminepreparaten uit een pot. Aloë vera is één van de rijkste voedingssupplementen op aarde. Er is geen vergelijkbare ‘stof’ op deze aarde die zoveel mooie eigenschappen heeft, zo rijk aan voedingsstoffen is en die zoveel voor onze gezondheid kan betekenen. Aloë vera is dus uniek. De gel uit de bladeren van aloë vera bevat meer dan 200 voedingsstoffen, waaronder 20 mineralen, 18 aminozuren en 12 vitaminen. De plant bezit eigenschappen die de stofwisseling stimuleren, de weerstand verhogen, stressgevoeligheid verminderen en mens en dier energieker maken.
Conclusie: schone darmen , gezond eten en de juiste voedingssupplementen maken je niet alleen gezonder maar ook gelukkiger!
Op uw gezondheid!

Deel deze blog en stuur het alsjeblieft door aan mensen die u kent die deze informatie graag zullen lezen! 

Laat uw email adres in de rechterkolom achter en u ontvangt automatisch alle nieuwtjes voor een gezonde lifestyle.

 Wist u dat …..

  • u de producten gemakkelijk kunt bestellen door mij te mailen
  • Op bijna alle producten 30-dagen-niet-tevreden-geld-terug-garantie’ geldt!
  • U altijd voor vrijblijvende informatie, persoonlijk advies of voor het maken van een afspraak kunt bellen met 020-7173578 of mailen naar info@wellness-living.nl