Ina Marie, winnares van de F.I.T.Challenge 2014 (US) vertelt haar verhaal over hoe Forever F.I.T. haar hielp op haar pad om af te vallen, spieren op te bouwen en de manier waarop zij over voeding denkt te veranderen.
‘Toen ik opgroeide was eten het allerbelangrijkste … Ik ben dol op eten!’ Ina had al van jongs af aan moeite met haar gewicht, maar doordat zij opgroeide in een Filipijns gezin waar alles tijdens familiebijeenkomsten om voedsel draaide, was het nooit bij haar opgekomen dat zij weleens een eetprobleem kon hebben. ‘Ik dacht altijd dat mijn flinke postuur iets was dat genetisch bepaald was, tot het tot mij doordrong dat iedereen om dezelfde tafel zit en dat iedereen evenveel aankomt’ vertelt ze. Ina Marie heeft haar hele middelbareschooltijd geworsteld met verschillende diëten die destijds populair waren en greep van alles aan in haar pogingen om haar gewicht te beheersen. ‘Mijn naam op school was synoniem met “gewicht verliezen”, niet zozeer omdat dat was wat ik deed, maar omdat dat was wat ik probeerde’. Heel atletisch was ze niet, maar wilde toch ook weleens meedoen aan buitenschoolse activiteiten. Dat lukte haar echter niet en zij had er alles voor over om gewicht kwijt te raken, ongeacht hoe. ‘Van mijn moeder kreeg ik allerlei pillen, tabletten, sapjes …. Ik had geen idee wat daar allemaal in zat en wat dit met mijn lichaam deed.’

“Ik zal iets moeten doen wat ik nooit eerder heb gedaan, als ik de persoon wil worden die ik nooit was.”

Toen Ina Marie ging studeren, wist zij dat er iets moest veranderen. ‘Ik begon medelijden met mijzelf te krijgen, wat volgens mij het laatste is wat je moet doen’ vertelt ze openhartig. Dit zelfmedelijden werd mede door social media aangewakkerd. Op een gegeven moment realiseerde zij zich dat zij elke avond weer, bijna drie uur lang op diverse social media zat te kijken naar vrienden en andere leeftijdgenoten. ‘Zij hadden leukere kleren, mooiere spullen en zagen er beter uit – waar ik allemaal behoorlijk jaloers van werd.’ Ina stopte met al haar social media accounts en zwoer dat zij zichzelf nu echt onder handen ging nemen.
‘Ik zal iets moeten doen wat ik nooit eerder heb gedaan, als ik de persoon wil worden die ik nooit was’, zei zij. Maar dat was pas het begin… Ina Marie zou er nog flink voor moeten knokken. Dus stopte zij met het maken van excuses en vond haar antwoorden. Een lidmaatschap voor de sportschool was te duur, dus in plaats daarvan vulde zij vuilniszakken met zand om daar net zo lang mee gewicht te heffen tot het haar makkelijk af ging. ’s Morgens stond zij op wanneer iedereen nog lag te slapen om te gaan hardlopen en ook begon zij op haar voeding te letten. In januari 2014 begon Ina Marie met Clean9. ‘Na 9 dagen was ik bijna 3 kilo kwijt, wat geweldig is binnen zo’n korte tijd’, aldus Ina. Zij ging na Clean9 verder, nu met Vital5, zodat zij zeker wist dat zij voldoende van de juiste voedingsstoffen binnenkreeg. Toen in juni het F.I.T. programma werd gelanceerd in Amerika, wist Ina dat zij ook klaar was voor die uitdaging.
‘Toen ik met het F.I.T. Programma begon, woog ik 68 kilo en nu nog 59 kilo. Nu lijkt 9 kilo misschien niet zo heel veel, maar het ging hier om de laatste fase van het gewichtsbeheersingsprogramma van F.I.T. – spieropbouw en uiteindelijke transformatie.
‘Ik heb vooral wat betreft kracht een enorm verschil ervaren – ik heb mijn lichaam echt zien veranderen en vorm zien krijgen. Mijn spieren kregen ook meer definitie’, geeft zij aan. Maar de grootste verandering die Ina Marie bij zichzelf kon vaststellen, was niet lichamelijk. ‘Wat het F.I.T. Programma mij bracht, ging om meer dan alleen mijn fysieke transformatie.
Het ging veel meer om iedere dag opnieuw de bewuste beslissing te nemen om er beter uit te zien en je beter te voelen.’ En dat die verandering niet alleen lichamelijk is, is heel duidelijk wanneer je Ina hoort praten over de weg die zij heeft afgelegd.
Als het verhaal van Ina Marie één ding duidelijk onderstreept dan is het wel wat wij ook continu zeggen over het Forever F.I.T. programma:

 Brongegevens Forever Magazine April 2015